25 Iulie 2015? Christine Lagarde, de la FMI, „prezice” excluderea Rusiei din G8 cu 3 luni inainte

Pe data de 15 ianuarie 2014, Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International, a tinut o conferinta de presa foarte ciudata, plina de referinte oculte, in jurul cifrei 7. O cifra magica, spune ea, in mai multe „teme si religii”. Ea a tinut si o mica lectie despre numerologie si despre „compresia” numerelor. In numerologie orice numar se poate reduce la o singura cifra, adunand in mod repetat cifrele numarului. De exemeplu:

2014: 2 + 0 + 1 + 4 = 7

Am tradus secventa in care Christine Lagarde vorbeste despre numerologie. Va invit sa urmariti in primul rand clipul video:

Mesaj „profetic” despre G7

Spre finalul secventei video, Christine Lagarde spune apasat G7. Problema este ca la momentul conferintei de presa, Rusia nu fusese data afara din G8. Deci inca se numea G8, nu G7! Conferinta a avut loc pe 15 ianuarie, iar Rusia a fost data afara din G8 pe 24 martie (anuntul a fost facut de David Cameron). Viktor Yanukovych a fost demis pe 22 februarie, iar votul din Crimea a avut loc pe 16 martie. Se pare ca Christine Lagarde este un adevarat „profet”, pe 15 ianuarie nimeni nu cred ca banuia ce avea sa se intample. Nimeni, mai putin cei care au aranjat lucrurile sa urmeze acest curs.

Dupa modelul lui Hegel, creezi o problema, ce va starni o reactie, pentru care vii si oferi o solutie. Acesta este modus operandi pentru cei care genereaza aceste evenimente. Dar le place sa le si marcheze in diferite moduri, folosind simbologia lor oculta.

De notat este si ca G7 se potriveste cu leitmotivul discursului, cifra magica 7.

De ce fascinatia asta cu numarul „magic” 7?

Observand aceasta coincidenta bizara a „prezicerii” suspendarii Rusiei din G8, am incercat sa analizez mesajul criptic pe care il transmite la inceputul discursului.

Ciudat este si ca incepe prin a ne ura „un an nou fericit” atat in calendarul solar, cat si in calendarul lunar. In anul 2014, anul nou lunar a inceput pe data de 31 ianuarie (la 2 saptamani dupa acest discurs). Dar mai ureaza o data „Un an nou ferciti!”, dar de aceasta data nu noua, ascultatorilor, ci daca veti fi atenti la exprimarea ei, isi ureaza doar LOR. Observati diferenta de persoana, „a va ura” in prima parte si „sa ne uram si noua” in cea de-a doua:

Acum, as dori in primul rand, bineinteles, sa incep prin a va ura tuturor un an nou fericit. […]

Cred ca se cuvine sa ne uram si noua un „an nou fericit” avand in vedere lucrurile despre care vreau sa va vorbesc, ce au legatura cu economia pe plan mondial si ce asteptari sa avem de la anul 2014.

Ea spune clar pentru cine este dedicat acest discurs. Nu tuturor celor care-l asculta, ci doar „lor”, grupul din care face si ea parte.

Dupa ce ne spune despre numerologie, enumera 4 evenimente:

1. 100 de ani de la Primul Razboi Mondial din 1914

2. 70 de ani de la „nasterea” FMI-ului (7+0 = 7)

3. 25 de ani de la caderea zidului din Berlin (2+5 = 7)

4. 7 ani de criza

Evenimente care nu par sa aiba vreo legatura. De ce le-a ales pe acestea? Primul de exemplu nici nu pare sa aiba legatura cu cifra 7, doar daca adunam toate cifrele (1+0+0 + 1+9+1+4 = 7), dar calculul e cam fortat. Iar al 3-lea eveniment, 25 de ani de la caderea zidului, pare aleatoriu ales. Este doar o speculatie a mea, dar poate ca vrea sa transmita o anumita data.

Anul: Prima oara da anul, Primul Razboi Mondial a inceput in anul 1914 :

1+9+1+4 = 15

Luna: Apoi spune ca in anul 2014, va fi a 70-a aniversare de cand FMI a luat „Nastere”. Si ne spune sa scapam de 0.

7 + 0 = 7

Ziua: Ne spune ca va fi a 25-a aniversare de la caderea zidului din Berlin.

2+5 = 7

Sau poate chiar 25 avand in vedere ca aici nu ne mai spune sa adunam nimic. Doar repeta 25…

Interesant este ca data de 25 iulie 2015 este ziua a 9-a din luna Av, in calendarul evreiesc. O zi foarte importanta pentru evrei, cand ei sarbatoresc Tisha B’av. Si ca marcheaza si noul an in calendarul antic egiptean! Poate de asta ureaza „un an nou fericit” grupului ei?

Ziua de 9, a lunii Av – sarbatoarea Tisha B’av (cea mai trista zi din calendarul evreiesc)

Data de 25 iulie va cadea, anul acesta, in 2015, Sambata, chiar in a 7-a zi, a Sabatului, in traditia iudaica.

Tisha B’Av sau Ziua a 9-a lunii Av (în ebraică:תשעה באב sau, pe scurt, ט’ באב) este o zi de post în religia iudaică, stabilită de învățații talmudiști în amintirea distrugerii Templului din Ierusalim – a celui dintâi Templu – în anul 586 î.e.n de către babilonienii conduși de regele Nabucodonosor, și a celui de-al doilea Templu ,în anul 70 e.n., de către romanii sub ordinele lui Titus. Stabilirea postului își are sursa în cuvintele profeților lui Israel.

În ziua a 9-a a lunii Av se ține postul cel mai greu dintre cele patru posturi în amintirea distrugerii Templului. Ea reprezintă culminarea perioadei de doliu de trei săptămâni cunoscute sub numele Bein Hametzarim. În caz că 9 Av cade sâmbata, postul se amână pe a doua zi, 10 Av.

După unele tradiții evreiești, Mântuitorul,Mesia, se va naște la 9 Av. De asemenea se crede că după venirea lui Mesia și clădirea celui de-al III-lea Templu, ziua de 9 a lunii Av va înceta să mai fie o zi de post, și va deveni o sărbătoare de bucurie.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Tisha_B%27Av

Evenimente intamplate pe data de 9 a lunii Av:

9 Av – 12 spioni trimisi de Moise sa spioneze pamantul Canaanului. Doar 2 dintre ei, Iosua si Caleb au adus vesti pozitive, iar ceilalti au adus vesti proaste. Evreii au inceput sa planga si sa dispere, necrezand ca vor mai ajunge vreodata pe Pamantul Fagaduintei. Pentru pacatul acesta, Dumnezeu i-a pedepsit. Generatia aceea nu a intrat pe Pamantul Fagaduintei. Dar mai mult, pentru lipsa lor de credinta, Dumnezeu a ales aceasta data sa fie una de planset si tragedie pentru toate generatiile de evrei ce vor urma. (Numerii 13 si 14)

23. Nu vor vedea pământul pe care Eu cu jurământ l-am făgăduit părinţilor lor; ci numai copiilor lor, care sunt aici cu Mine, care nu ştiu ce este binele şi ce este răul şi tuturor nevârstnicilor, care nu judecă, acelora le voi da pământul, iar toţi cei ce M-au amărât nu-l vor vedea;

Numerii 14:23

Tot pe data de 9 Av a avut loc evenimentul cu vitelul de aur, in care evreii, dupa exodul din Egipt, au reintrodus idolatria ca practica spirituala.

9 Av 587 i.Hr. (3175 Anno Mundi) – Primul Templu (construit de Regele Solomon) este distrus de catre babilonieni, condusi de regele Nabucodonosor1.

9 Av 70 d.Hr. (3830 Anno Mundi) – Al Doilea Templu (construit de Ezra) este distrus de catre romani, ce a imprastiat evreii de pe acele pamanturi, pana in anul 19481.

9 Av 135 d.Hr. (3892 Anno Mundi) – 8 iulie – inabusirea revoltei Kokhba si distrugerea orasului Betar, unde au murit 500.000 de evrei. Comandatul roman Turnus Rufus a distrus orice ramasita a templului si a regiunii dimprejur1.

9 Av 1290 – 18 iulie – evreii au fost alungati din Anglia1.

9 Av 1914 – 1 august – Germania a intrat in razboi, ce a dus in final la Holocaust1.

9 Av 1941 – 2 august – Comandantul SS Himmler primeste aprobarea de la partidul nazist pentru a incepe aplicarea „Solutiei Finale”.1

9 Av 2014 – 4 august – Anul trecut, pe 4 august 2014, autoritatile au decis sa marcheze cei 100 de ani de la inceperea Primului Razboi Mondial, printr-un gest simbolic, de a stinge luminile in toata tara.2

9 Av 2015 – 25 iulie 2015 – Anul aceste ziua a 9-a a lunii Av va cadea pe 25 iulie. Este si data care „reiese” din mesajul lui Christine Lagarde. Cade si in a 7-a zi a saptamanii, conform traditiei iudaice, sambata, de Sabat.

2015 este si un an sabatic. Ce este anul sabatic?

 O trăsătură importantă a calendarului sărbătorilor evreiești este importanța dată numărului de „7”. Sabatul era și este celebrat o dată la fiecare șapte zile; luna nouă a celei de-a șaptea luni era celebrată cu solemnitatea cea mai mare (cf. Levitic 23,24u.; Numeri 29,1-6; Nehemia 8,2-9); Anul sabatic era prăznuit la fiecare șapte ani iar Anul jubiliar la fiecare 50 de ani (7×7).

http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C4%83rb%C4%83tori_evreie%C8%99ti

Anul 2015 este un an sabatic in traditia evreiasca. Cand evreii s-au asezat in Pamantul Fagaduintei, au inceput sa numere cicluri de 7 ani. Fiecare ciclu se termina cu un an sabatic denumit „Shemittah”.

Cel de-al doilea templu a fost distrus intr-un an sabatic. In calendarul evreiesc, este vorba despre anul 3829, iar in calendarul gregorian, despre anul 68 d.Hr. Numarand cicluri de 7 ani rezulta ca urmatorul an sabatic va fi anul 5775 dupa Creatie – in calendarul nostru acest an incepe pe 25 septembrie 2014 si se termina pe 13 septembrie 2015.

1. În anul al şaptelea vei face iertare.

2. Iertarea însă va fi aceasta: tot împrumutătorul, care dă împrumut aproapelui său, să ierte datoria şi să n-o mai ceară de la aproapele său sau de la fratele său, că s-a vestit iertarea în cinstea Domnului Dumnezeului tău.

3. De la cel de alt neam să ceri datoria; iar ce vei avea la fratele tău, să-i ierţi.

Deuteronomul 15:1-3

Anul sabatic sterge orice datorie intre evrei. Aceasta lege evreii o numesc shemittat kesafim, „eliberarea baniilor”.

3. şase ani să semeni ogorul tău, şase ani să lucrezi via ta şi să aduni roadele lor;

4. Iar anul al şaptelea să fie an de odihnă a pământului, odihna Domnului; ogorul tău să nu-l semeni şi via ta să n-o tai în anul acela.

5. Ceea ce va creşte de la sine pe ogorul tău să nu seceri şi strugurii de pe viţele tale netăiate să nu-i culegi, ca să fie acest an de odihnă pentru pământ.

6. Şi aceste roade vor fi în timpul odihnei pământului hrană pentru tine, pentru robul tău şi pentru roaba ta, pentru simbriaşul tău şi pentru străinul tău care s-a aşezat la tine;

7. Pentru dobitocul tău şi pentru fiarele cele de pe pământul tău, să fie de hrană toate roadele lui.

Leviticul 25:3-7

In timpul anului sabatic, rezidentii pamantului Israel trebuie sa se opreasca din cultivat pamantul. La fel trebuie sa renunta la dreptul de proprietate al pamantului. Ce creste in anul acela de la sine este considerat bun comun, si oricine este liber sa-l ia. Aceasta lege este numita shemittat karka, „eliberarea pamantului”3.

Cuvantul exact s-ar traduce – a lasa sa cada, dar este folosit cu sensul de eliberare sau iertare.

Evenimente recente intamplate in ani sabatici:

 • 1917 – America se implica in razboi si Primul Razboi Mondial se incheie. Are loc Revolutia Bolsevica, in luna octombrie, prin care se ridica comunismul in Uniunea Sovietica. Germania este invinsa. Caderea imperiului Austro-Ungar. Caderea imperiului Otoman. Fortele britanice si aliatii au invins turcii in Orientul Mijlociu, si au cucerit complet Palestina in anul 1917. Tot in acest an a fost semnata si Declaratia Balfour, la 2 noiembrie:

„Guvernul Majestății Sale privește favorabil stabilirea în Palestina a unui Cămin național pentru poporul evreu și își va folosi bunele oficii pentru a facilita atingerea acestui obiectiv; este de înțeles că nu se va face nimic ce ar putea prejudicia drepturile civile și religioase ale comunităților neevreiești existente în Palestina, sau drepturile și statutul politic obținut de evrei în alte țări.”

 • 16.07.1945 – Prima detonare a unei arme nucleare (nume de cod Trinity – Trinitate) de catre SUA in cadrul proiectului Manhattan, in apropiere de Socorro, New Mexico. Germania este invinsa. SUA arunca 2 bombe atomice peste Japonia, si Al Doilea Razboi Mondial se incheie oficial.
 • 04.04.1973 – The World Trade Center este terminat. Tot in 1973 (pe 22 ianuarie) Curtea Suprema a SUA a decis ca avortul este legal.
 • 19.10.1987 – Lunea Neagra, inceputul unei crize financiare (Hong Kong a cazut 45.5%, Australia 41.8%, Spania 31%, Marea Britanie 26.45%, SUA 22.68%), cel mai mare declin al DOW (Dow Jones Indusrial Average – punctul de referinta bursier) ca procent4.
 • 1994 – „The Great Bond Massacre” – „Marele Masacru al Obligatiunilor de stat”. Tot in 1994 (incepand cu 7 aprilie, si terminandu-se la mijlocul lunii iulie) a avut loc si Genocidul din Rwanda in care si-au pierdut viata intre 500.000 si 1.000.000 de oameni5.
 • 17.09.2001 – O saptamana mai tarziu, in ultima zi din anul sabatic (a 29-a zi din luna Elul, 5761), indicele DOW Jones a cazut 684 de puncte (insemnand 7%)6.

2001proof

2001

 • 29.09.2008 – Inceputul crizei financiare, cea mai mare cadere ca valoare inregistrata in istorie a indicelui DOW Jones! Acesta a cazut 777 puncte (insemnand 7%)7. Cand a avut loc acest eveniment? In ultima zi din anul sabatic (a 29-a zi din Elul, 5768) !!!

2008proof

2008

 • 13.09.2015 – Anul 2015 este un an sabatic! Ultima zi cade pe 13 septembrie 2015. Sa ne asteptam la o noua criza financiara? O noua cadere de 7%? Sau ceva mai drastic?

Nasterea lui Horus/Ra in mitologia egipteana si rasaritul stelei Sirius

Sirius este cea mai stralucitoare stea de pe cer. Iar in mitologia egipteana, anul nou incepe o data cu rasaritul Soarelui impreuna cu a stelei Sirius pe cer, pentru ca egiptenii au observat ca in aceeasi zi incepea si inundatia Nilului. In mitologia egipteana, zeul soare Ra/Horus este fiul lui ISIS si Osiris:

Horus a fost născut de zeița Isis, dupa ce ea a adunat toate părțile dezmembrate ale corpului soțului ei ucis,Osiris, cu excepția penisului, care a fost aruncat în Nil și mâncat de o balena[1][2]. Ea și-a utilizat puterile magice pentru a-l reînvia pe Osiris și a creat adorarea unui falus de aur[3], pentru a-l concepe pe fiul ei. Într-o altă versiune a poveștii, Isis a rămas insarcinată cu ajutorul focului divin.[4] Odată ce Isis știa că este însărcinată cu Horus, ea a fugit în mlaștinile din Delta Nilului ca să se ascundă de fratele ei Seth, cel care l-a ucis pe Osiris din gelozie și care voia să-l omoare și pe fiul lor.[4] Astfel Isis a născut un fiu divin, pe Horus.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Horus

Legatura dintre steaua Sirius si zeul soare Horus:

Mai mult de cat atat, textul de pe piramida, numarul 593:1636b/M 206, spune: „”Horus, cel ascutit, a venit de la tine, in numele lui ‘Horus cel ce este in Sothis'”. Horus in Sothis, asadar se refera cand soarele rasare cu Sirius. Asadar, in textele antice, gasim ca nasterea lui Horus, soarele, este asociata cu steaua dinspre est.

Pyramid Text 593:1636b/M 206

 http://www.stellarhousepublishing.com/star-east-three-kings.html

Coincidenta mare este ca Sirius rasare pe 25 iulie (conteaza si locatia, dar a fost calculata pentru Egipt)! Sursa gasita este pentru anul 2012, dar calendarul egiptean are exact 365,25 de zile, deci si in 2015 aceasta va cadea pe 25 iulie! Aceasta marcheaza noul an pentru calendarul folosit de catre egipteni. Deci Sirius/Horus/Ra se „naste” pe 25 iulie. De asta a folosit Christine Lagarde exprimarea bizara: „a 70-a aniversare de la conferinta ce a dat nastere FMI-ului”?

Imi aduce aminte de unul dintre simbolurile de pe coperta revistei „The Economist”  unde apare motivul „nasterii„, intre capul lui Merkel si cel al lui Obama:

Economist2014_cover_“üeol

Coperta revistei The Economist

Sirius se ridică târziu pe cerul întunecat
Regină printre stelele nopților de vară,
Numită Câine al lui Orion, strălucitoarea
E semn nefast ce-aduce febra-ncinsă
Adaos pentru suferința omenirii

In Iliada, Homer descrie asaltul lui Ahile asupra Troiei

Anul sabatic 5775 (25.09.2014 – 13.09.2015) si evenimente astronomice

In anul 5775 are loc o tetrada de eclipse. Un eveniment astronomic rar, o tetrada de eclipse inseamna patru eclipse totale de luna consecutive, fara eclipse partiale de luna intercalate intre ele, fiecare dintre ele separata de o perioada de 6 luni (6 luni pline)10.

Dar va fi si o eclipsa de Soare chiar in ultima zi a anului sabatic, pe data de 13 septembrie 2015!

Cat de dese sunt aceste tetrade? Se pare ca variaza destul de mult. In secolul 21 (intre anii 2001 si 2100) sunt 8 tetrade. Dar in secolele 17, 18 si 19 nu a fost nici macar o tetrada! Daca ne uitam din primul secol si pana in ziua de azi, in total au fost 62 de tetrade. Ultima a fost in 2003-2004, urmata de perioada in care ne aflam acum, 2014-2015, iar urmatoarea tetrada va avea loc in 2032-2033.

Daca ne uitam doar la tetradele care cad exact in sarbatori evreiesti, sunt doar 8 tetrade in cele 21 de secole. Mai jos lista cu cele 8 perioade si cateva evenimente semnificative ce au avut loc :

 1. 162-163
 2. 795-796
 3. 842-843
 4. 860-861
 5. 1493-1494 – un an dupa exilul evreilor din Spania15 si un an dupa descoperirea Americii de catre Columb.
 6. 1949-1950 – a fost creat Statul Israel, la un an dupa inceperea razboiului, ce s-a terminat pe 10 martie 194913
 7. 1967-1968 – evreii au cucerit Ierusalim in razboiul de Sase Zile din 196714
 8. 2014-2015

Iata si datele in care vor avea loc eclipsele de Luna si de Soare si sarbatorile care cad in zilele eclipselor lunare:

 • 15.04.2014 – Eclipsa totala de Luna si Pastele Evreiesc
 • 08.10.2014 – Eclipsa totala de Luna si Sarbatoarea Tabernacolelor la evrei
 • 20.03.2015 – Eclipsa totala de Soare
 • 04.04.2015 – Eclipsa totala de Luna si Pastele Evreiesc
 • 13.09.2015 – Eclipsa partiala de Soare si sarbatoarea evreilor Feast of Trumpets (Aniversarea Creatiei lui Adam si Eva si a rolului lor in Creatie) si Noul An Evreiesc
 • 28.09.2015 – Eclipsa totala de Luna si Sarbatoarea Tabernacolelor la evrei

Cand este eclipsa totala de luna, aceasta deseori apare rosie, pentru ca umbra Pamantului se vede pe suprafata Lunii. Si din cauza unui fenomen de difuzie a luminii, luna pare de culoare rosie11. In engleza astronomii folosesc termenul de „blood red” (rosu ca sangele) pentru a descrie o eclipsa totala de luna. Daca vreti sa cititi mai multe detalii despre acest fenomen, va recomand: http://earthsky.org/space/why-does-the-moon-look-red-during-a-total-lunar-eclipse

Iata cum arata o eclipsa totala de Luna:

eclipse_total_espanek_10-27-2004-e1358526755212

O eclipsa totala de Luna, din 27 octombrie 2004

17. Iar în zilele din urmă, zice Domnul, voi turna din Duhul Meu peste tot trupul şi fiii voştri şi fiicele voastre vor prooroci şi cei mai tineri ai voştri vor vedea vedenii şi bătrânii voştri vise vor visa.

18. Încă şi peste slugile Mele şi peste slujnicele Mele voi turna în acele zile, din Duhul Meu şi vor prooroci.

19. Şi minuni voi face sus în cer şi jos pe pământ semne: sânge, foc şi fumegare de fum.

20. Soarele se va schimba în întuneric şi luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, cea mare şi strălucită.

21. Si tot cel ce va chema numele Domnului se va mântui.

Faptele Sfintilor Apostolilor 2:20

Sau din Vechiul Testament, profetul Ioil:

1. Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, şi fiii şi fiicele voastre vor profeţi, bătrânii voştri visuri vor visa iar tinerii voştri vedenii vor vedea.

2. Chiar şi peste robi şi peste roabe voi vărsa Duhul Meu.

3. Şi vă voi arăta semne minunate în cer şi pe pământ: sânge, foc şi stâlpi de fum;

4. Soarele se va întuneca şi luna va fi roşie ca sângele, înainte de venirea zilei celei mari şi înfricoşătoare a Domnului.

5. Şi oricine va chema numele Domnului se va izbăvi, căci în muntele Sionului şi în Ierusalim va fi mântuirea, precum a zis Domnul; şi între cei mântuiţi, numai cei ce cheamă pe Domnul.

Ioil 3:1-5

Si in Apocalipsa:

12. Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele,

13. Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapădă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie.

14. Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor.

15. Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor,

16. Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului;

17. Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, şi cine are putere ca să stea pe loc?

Apocalipsa 6:12-15

Alte evenimente ce contin numarul magic 7:

1385119485_173615_1385126685_noticia_normal

Christine Lagarde, purtand o brosa cu Baphomet

Christine-Lagarde

Christine Lagarde purtand o brosa cu 666

Acestea sunt lucrurile pe care le cred ocultistii. Ei sunt cei care „construiesc” noua ordine mondiala, „zidarii” lumii. Dupa modelul dialecticii hegeliene, pentru a ajunge la un rezultat, ei introduc o problema, asteapta reactia si ofera solutia. Vor sa introduca o noua criza in 2015? Are legatura cu data de 25 iulie 2015?

Mai jos atasez transcriptul discursului:

Multumesc foarte mult, merci beaucoup.

Dupa cum vedeti, fac ce mi se spune

Si am crezut ca trebuie sa ma ridic exact cand predecesorul meu s-a asezat dar e clar ca am gresit.

Buna ziua, si va multumesc pentru primire. As vrea sa multumesc Clubului National de Presa si mai ales Presedintelui, Angela Greiling Keane, nu doar pentru invitatia la aceasta prestigioasa intalnire, dar si pentru prezentarea in linii mari a subiectului despre care doresc sa va vorbesc acum. E ca si cum am pregatit acest lucru impreuna, lucru pe care nu l-am facut.
Acum, as dori in primul rand, bineinteles, sa incep prin a va ura tuturor un an nou fericit. Cred ca inca e timp sa fac asta, avand in vedere ca suntem exact la jumatatea dintre anul nou occidental si anul nou Lunar, care va sosi in cateva saptamani.

Cred ca se cuvine sa ne uram si noua un an nou fericit avand in vedere lucrurile despre care vreau sa va vorbesc, ce au legatura cu economia pe plan mondial si ce asteptari sa avem de la anul 2014.

Acum am sa va testez cunostiintele de numerologie, cerandu-va sa va ganditi la cifra magica 7, ok? Cei mai multi dintre voi stiu deja ca 7 este un numar important in tot felul de teme si religii. Si sunt destul de sigura ca stiti si sa „compresati” numere. Deci daca ne gandim la 2014, OK, am sa va dau 2014, scapati de 0, 14, de doua ori 7. Ok, asta e doar sa va arat prin exemplu, si acum sa continuam.

Deci 2014 va fi un punct important si, sa speram, un an magic din multe puncte de vedere. Va marca a 100-a aniversare de la inceputul Primului Razboi Mondial, din 1914. Va marca a 70-a aniversare, scapati de 0, 7… de la conferinta din Breton Woods, ce a dat „nastere” FMI-ului. Si va fi a 25-a aniversare de la caderea zidului din Berlin, 25, Ok… Va marca si a 7-a aniversare de la panica de pe piata financiara ce s-a transformat rapid intr-una dintre cele mai mari calamitati economice globale, de la Marea Criza Economica.

Criza inca persista. Insa, in aer pluteste optimismul. Am lasat in urma blocajul, iar orizontul pare un pic mai luminos. Deci speranta si dorinta mea pentru 2014 este ca dupa acei 7 ani mizerabili, slabi si fragili, vom avea 7 ani puternici. Nu stiu daca G7 va avea ceva de-a face cu asta, sau daca va fi vorba de G20, dar cu siguranta sper ca FMI sa aiba ceva de-a face cu aceasta.

Acum… este oare doar o fantezie? Nu. Dar nu se va intampla de la sine daca noi, impreuna si guvernantii, in particular, nu luam deciziile corecte, daca nu avem mix-ul corect politic, daca nu ne organizam intr-un mod coordonat. Dati-mi voie sa va vorbesc, in primul rand, despre cum vedem noi lucrurile la scara globala, iar apoi vreau sa „ating” cateva dintre politicile care cred ca vor ajuta sa transformam acei 7 ani mizerabili in 7 ani puternici.

Acum, voi anticipa cateva potentiale intrebari care cativa dintre voi cred ca ar putea fi tentati sa le puna, spunand clar ca nu va voi da numarul exact al calculului revizuit asupra economiei globale ce va fi dezvaluit pe 21 ianuarie. E de ajuns sa va spun ca va fi unul pozitiv.

Dar va vor vorbi despre anumite tendinte generale, dar nu va voi da cifre. Am vazut ca impulsul s-a intarit in a doua jumatate a anului 2013 si noi credem ca va continua sa se intareasca in 2014, mai ales datorita imbunatatirilor din economiile avansate. Insa, in ciuda acestui lucru si a directiei pozitive, cresterea este blocata intr-o „viteza” inferioara. Ramane sub potential, despre care noi credem ca este in jur de 4%, ceea ce inseamna ca lumea ar putea, daca ar munci la potential maxim, sa creeze mult mai multe locuri de munca decat inainte, sau de cat avem in momentul de fata. Si am putea sa facem asta fara sa ne facem griji ca duhul inflatiei va iesi din lampa sa.

Christine Lagarde, la National Press Conference, pe data de 15 ianuarie 2014


Surse:

 1. http://en.wikipedia.org/wiki/Tisha_B%27Av
 2. http://www.britishlegion.org.uk/remembrance/ww1-centenary/lights-out
 3. http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/562077/jewish/What-Is-Shemittah.htm
 4. http://en.wikipedia.org/wiki/Roe_v._Wade#Supreme_Court_decision
 5. http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Monday_%281987%29
 6. http://fortune.com/2013/02/03/the-great-bond-massacre-fortune-1994/
 7. http://cnnfn.cnn.com/2001/09/17/markets/markets_newyork/
 8. http://www.cnbc.com/id/26945972#.
 9. http://en.wikipedia.org/wiki/Stock_market_crash#Crash_of_2008.E2.80.932009
 10. http://www.bloomberg.com/news/videos/b/85e29297-56a2-45a9-b825-b924b861067a
 11. http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2014/27mar_tetrad/
 12. http://en.wikipedia.org/wiki/Rayleigh_scattering
 13. http://en.wikipedia.org/wiki/1948_Arab%E2%80%93Israeli_War
 14. http://en.wikipedia.org/wiki/Six-Day_War
 15. http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/expulsion.html
 16. https://www.youtube.com/watch?v=LJ3oZN_dzZI

6 gânduri despre “25 Iulie 2015? Christine Lagarde, de la FMI, „prezice” excluderea Rusiei din G8 cu 3 luni inainte

 1. Pingback: Christine Lagarde, de la FMI, “prezice” excluderea Rusiei din G8 cu 3 luni inainte |

 2. Pingback: Noi “coincidente” privind crizele financiare din 2001 si din 2008. Urmatoarea in 2015? | Pietrele Vorbesc Weblog

 3. Pingback: Acceleratorul de particule al CERN a fost repornit pe 5 aprilie | Pietrele Vorbesc

 4. Pingback: Pe 25 iulie a fost dezvaluita statuia lui Bafomet in Detroit, SUA | Pietrele Vorbesc

 5. Pingback: Pe 25 iulie a fost dezvaluita statuia lui Bafomet in Detroit, SUA | Timişoara Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s