Masuri de securitate biometrice pentru a folosi bancile

Un articol al BBC arata cateva masuri de securitate biometrice pe care bancile le iau in considerare pentru „securitatea” clientilor lor. Articolul aminteste de cititorul de amprente introdus de Apple si de alti producatori de telefoane mobile si arata ca acesta poate fi foarte usor „pacalit” folosind un scaner, o imprimanta si niste lipici. Cunoscute fiind aceste vulnerabilitati in securitatea cititoarelor de amprente, bancile cauta alternative.

In New York, o companie numita EyeLock, produce un scaner de iris, numit Myris. Compania spune ca doar ADN-ul poate oferi o securitate mai buna decat metoda lor. Companiile bancare considera ca singura problema pentru acesti senzori este ca sunt prea „enervante” pentru consumatorii obisnuiti.

Cand ceri clientului sa-si caute tokenul bancar pe care l-a uitat prin vreun sertar, sau cand ii ceri sa-si aminteasca raspunsul la o intrebare secreta, acesta devine enervat. Fiecare masura de securitate care cere utilizatorului sa faca ceva, face ca multe dintre tranzactii sa nu se mai efectueze.

Dr Neil Costigan, director executiv al companiei BehavioSec

El declara ca recunoasterea vocala este foarte promitatoare pentru institutiile financiare tocmai pentru ca oamenii nu o considera o masura de securitate care sa le aminteasca de „Big-Brother”! Pentru ca tehnologii ce includ un chip RFID ce poate fi implementat sub piele sau un tatuaj nepermanent exista deja, si pot fi implementate oricand! Singura bariera este reticenta oamenilor impotriva unor astfel de masuri de securitate!


Surse:

  1. http://www.bbc.com/news/business-31968642
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s