Revolte in Germania ce au ca tinta Banca Centrala Europeana si FMI

Revolta a inceput acum 2 zile si a primit numele de „Blockupy”. A avut ca tinta noua cladire a Bancii Centrale Europene din Frankfurt. Violentele au izbucnit cu cateva ore inainte de inaugurarea noii cladiri, in valoare de 1,4 miliarde de euro.

Se estimeaza ca numarul protestatarilor a depasit 10,000 pe strazile din Frankfurt, foarte multi venind din multe alte orase, iar unii chiar si din Grecia. Cel putin 90 de ofiteri de politie au fost raniti incercand sa protejeze bancile, 100 de protestatari au fost si ei raniti si 350 arestati.

proxy

Bancile centrale au fost de-a lungul timpului criticate pentru masurile luate care au saracit clasa muncitoare, de jos si de mijloc, si au imbogatit clasa conducatoare.

Protestatarii au scandat: „Ei vor capitalism fara democratie, noi vrem democratie fara capitalism!”

Protestul este format din organizatii si formatiuni de stanga din Europa, printre care se numara si activisti ai partidului Syriza din Grecia si Podemos din Spania. „Blockupy” este indreptata impotriva masurilor de austeritate luate de Comisia Europeana, impotriva Bancii Centrale Europene si impotriva Fondului Monetar International.

Protestatarii sunt deranjati si de costul noii cladiri a Bancii Centrale Europene, de 1,4 miliarde de dolari. Construita intr-o perioada de recesiune in zona Euro, cu masuri de austeritate ce au afectat mai ales clasa de mijloc.


Surse:

  1. http://www.bbc.com/news/world-europe-31938592
  2. https://twitter.com/hashtag/Blockupy?src=hash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s