Vigilant Citizen: „Jibo – robotul familiei” – cel mai bizar produs al anului

Laudat de CNN si de ziarul Wallstreet Journal, Jibo este primul robot din lume dedicat familiei. Un clip video kitsch, gretos de sentimental, ce incearca sa ne convinga sa cumparam aceasta masinarie, explica cum acest produs ne va spiona intreaga familie. Clipul video iti da fiori.

jibo-e1427118769235

In romanul „O mie noua sute optzeci si patru”, tele-ecranele erau folosite de catre Partidul aflat la putere pentru a tine cetatenii sub supraveghere, eliminand astfel riscul aparitiei unor conspiratii impotriva sistemului. Dupa 70 de ani de la aparitia romanului, tele-ecranele au devenit o realitate, si sunt mult mai avansate decat si-a imaginat vreodata Orwell.

Vi-l prezint pe Jibo. Inainte de a intra in detalii, va voi lasa sa vedeti clipul video ce incearca sa ne convinga sa cumparam acest produs, in toata absurditatea lui. Prima oara cand l-am privit, m-am intrebat in mod serios daca nu cumva este vorba de o gluma sau de o parodie a unui alt produs. Dar nu e cazul. Am primit confirmari ca produsul este 100% real si ca urmeaza sa fie lansat in toata lumea in curand. Apoi m-a cuprins o neliniste tulburatoare cand am realizat potentialul acestei inventii. Sa privim clipul video.

[Am adaugat subtitrari clipului video. Bifati butonul Subtitles/CC din interfata YouTube pentru a le afisa. Daca aveti probleme cu vizualizarea lor, va rog sa adaugati un comentariu articolului.]

Daca semanati putin cu mine, clipul asta video va va enerva: muzica sentimentala de genul „viata e roz”, modul in care familia ii vorbeste robotului de parca ar fi un fiu adoptat, modul in care ne e prezentat ca si cum ar fi ceva la care am visat de foarte mult timp. In tot acest timp, Jibo e doar turnatorul familiei, strange informatii despre toti, si le trimite cine stie unde.

b

Recunoaste toate persoanele din cadru, calculeaza distanta pana la subiect si analizeaza expresiile faciale

c

Stie cine vine dupa cine, la ce ora, si unde se duc

d

Petrece timp singur cu copiii, le spune povesti, si inregistreaza tot ce spun acestia

e

Lui Jibo nu i-a placut cand a pierdut contactul vizual cu fetita. Cand a revazut-o, a spus intr-un mod putin infiorator: „Acolo eraaaaai”

Apoi e tipul care intra si ii spune „Salut amice!”… unui robot. Serios? Cam cata pasta de dinti cu fluor trebuie sa inghiti pana cand incepi sa-i spui unei masinarii „salut prietene”? Apoi tipul ii spune robotului „ma cunosti asa de bine” – probabil ca nici nu-si imagineaza cata dreptate are.

f

Reclama se termina intr-un mod bizar, pe intuneric. Cu o fetita prea mica sa inteleaga conceptul de spionaj. Ea stie doar ca Jibo o iubeste, pentru ca o inima a aparut pe ecran.

Incepand cu anul 2012 au fost o multitudine de revelatii ce au confirmat faptul ca NSA si alte agentii guvernamentale, colecteaza informatii de la toate dispozitivele conectate la internet. Nu e clar pentru toata lumea ca Jibo e resursa perfecta pentru acest scop?

Ei vor sa ai Ochiul Ce Vede Tot la tine in casa… si vor sa si platesti bani pentru asta.


Sursa: 

http://vigilantcitizen.com/latestnews/jibo-the-family-robot-or-how-to-sell-big-brother-over-sentimental-music-video/

Reclame

2 gânduri despre “Vigilant Citizen: „Jibo – robotul familiei” – cel mai bizar produs al anului

  1. Pingback: JIBO, robotul familiei. Prieten sau turnator? | Saccsiv - Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s