Acceleratorul de particule al CERN a fost repornit pe 5 aprilie

Cum am zis si in articolul despre mesajul ocult al lui Christine Lagarde, data de 4 aprilie 2015 are multe semnificatii:

1

Eclipsa totala de luna (bloodmoon) de pe 4 aprilie 2015

In dimineata zilei de duminica, 5 aprilie, institutul CERN a repornit, dupa o asteptare de 2 ani, acceleratorul de particule.

CERN reporneste Acceleratorul in cautarea Universului Intunecat
5 aprilie 2015
Oamenii de stiinta de la CERN au repornit duminica acceleratorul „Big Bang” cu misiunea de a examina „universul intunecat” ce s-ar afla „in spatele” celui vizibil, conform acestora.
CERN a raportat ca au testat cu succes acceleratorul, trimitand particule in ambele directii, dupa o pauza de doi ani, timp in care au efectuat o revizie majora, ce a fost descrisa ca un efort herculean, cu scopul final de a dubla puterea acceleratorului – si totodata, a distantei in necunoscut pe care ne va permite sa o „parcurgem”.
„E fantastic ca totul merge atat de bine, dupa o modificare atat de mare” a declarat directorul general al CERN, Rolf Heuer, oamenilor de stiinta si inginerilor, in timp ce particulele parcurgeau tubul de 27 de km din complexul subteran.
Dar abia peste 2 luni se vor ciocni primele particule – versiuni in miniatura a exploziei primordiale Big Bang ce a dat nastere universului acum 13,8 miliarde de ani, iar primele rezultatele vor fi obtinute peste un an.
[…]
Avand capacitatea de a ciocni particule la viteze foarte apropiate de viteza luminii, iar acum avand o putere dubla fata de versiunea anterioara, oamenii de stiinta spera ca noul accelerator va oferi dovezi pentru ceea ce ei au numit „Noua Fizica”.
Printre elementele cuprinse in acest nou concept se numara si „materia intunecata”, care se speculeaza ca ar reprezenta 96% din materia prezenta in univers, desi este invizibila. O alta teoria este super-simetria (SUSY), conform careia fiecarei particule ii corespund niste co-particule invizibile.
„Daca ar fi sa pun un pariu pe ce vom descoperi, as merge pe SUSY” a spus Oliver Buchmueller, un om de stiinta responsabil de una dintre cele 4 aparate, din jurul tubului circular, ce inregistreaza fiecare coliziune. „Dar e posibil sa gasim si ceva foarte, foarte neasteptat”, a adaugat acesta.

Mesajele directorului general si ale oamenilor de stiinta implicati in acest proiect, si chiar si al jurnalistilor care au scris articole despre el sunt foarte metaforice, daca nu chiar ezoterice.

„Astazi, inima institutului CERN bate din nou in ritmul Acceleratorului de particule.”

Directorul General al CERN, Rolf Heuer (5 aprilie 2015)

Proiectul acceleratorului de particule este gigantic. Comunitatea stiintifica se „plange” ca doar fizicienii ce studiaza particulele primesc „toti banii de care au nevoie”. Finantarea pentru proiectul initial s-a apropiat de 6 miliarde de euro. Pentru costul recentelor modificari aduse acceleratorului de particule nu am reusit sa gasesc surse.

Logoul CERN pare sa fie format din mai multe cifre de 6:

2

3

Legat de simetrie au facut si un film numit chiar… Simetrie (Symmetry), filmat la CERN, si este plin de simboluri oculte. In acesta, un om de stiinta ce lucreaza la CERN, ocupat cu cautarea celei mai mici particule din univers, este intrerupt de o femeie stranie, ce-l intreaba daca iubeste particula mai mult decat se iubeste pe sine si daca, avand aceasta oportunitate, ar accepta sa devina una cu acea particula. In film are loc dansul lui Shiva:

Dansul lui Shiva, sau dansul distrugerii intr-un cerc de foc, formand furtuni de fulgere in jurul universului, distrugand chiar Soarele, Luna si stelele cu parul sau, lasand in urma scrum, ridicand apoi piciorul stang, stand in balans sprijinita de demonul ignorantei, avand serpi ce se incolacesc pe maini, picioare, parul impletit simbolizand egocentrismul.

Times of India

La constructia complexului CERN a fost pusa si o statuie Nataraj, ce simbolizeaza zeul religiei hinduse Shiva.

Statuia Lordului Shiva a dost dezvaluita

Pe data de 18 iunie, CERN a „dezvaluit” un nou punct de referinta, o statuie de 2m a zeitei indiene Lord Shiva

Statuia este un cadou din partea Indiei, pentru a celebra lunga colaborare intre CERN si guvernul Indiei, incepand cu anul 1960, care continua si astazi.

In religia hindusa, aceasta forma de dans a Lordului Shiva este cunoscuta sub numele de Nataraj si simbolizeaza Shakti, forta vietii. Precum e scris si pe placa din fata statuii, descrie credinta ca Lord Shiva a dansat si Universul s-a nascut, tot acest dans il sustine in existenta si tot acest dans il va distruge. Carl Sagan a vazut in acest dans cosmic al Nataraj o metafora  pentru studiul modern al „dansului cosmic” al particulelor subatomice.

[…]

© Copyright CERN 2015 – CERN Publications, DG-CO

1

Statuia Nataraja, Cea care face Dansal Cosmic, Directorul General al CERN Dr. Aymar si Directorul Comisiei de Energie Atomica din India Dr. Anil

„Pentru ca Tu iubesti Pamantul-ce-arde, am facut din inima mea un Pamant-ce-arde – pentru ca Tu, Cel Intunecat, vanatorul ce umbla pe Pamantul-ce-arde, sa poti dansa dansul Tau pentru eternitate.”

Cantec hindus despre Shiva


Surse:

  1. http://www.reuters.com/article/2015/04/05/us-science-cern-idUSKBN0MW07Z20150405
  2. http://www.interactions.org/cms/?pid=1034576
  3. http://www.bbc.com/news/science-environment-32087787
  4. http://press.web.cern.ch/press-releases/2004/06/cern-director-general-outlines-seven-point-strategy-european-laboratory
  5. http://www.lotussculpture.com/nataraja1.htm
  6. http://cds.cern.ch/record/745737
Reclame

Un gând despre “Acceleratorul de particule al CERN a fost repornit pe 5 aprilie

  1. Pingback: VigilantCitizen: Pozele simbolistice ale lunii iunie 2015 | Pietrele Vorbesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s