Copiii palestinieni folosesc canistrele de gaz lacrimogen pentru flori

In fiecare vineri rezidentii din satul Nabi Saleh localizat pe Malul de Vest (West Bank), impreuna cu alti activisti palestinieni, israelieni sau din alte tari, participa la un mars de protest pana la izvorul de langa sat. Micutul izvor a fost ocupat acum cativa ani de catre colonistii israelieni din Halamish, iar in prezent armata israeliana nu mai permite accesul palestinienilor.

Vinerea trecuta, inainte de protest, copiii din satul Nabi Saleh, au pus flori adunate de pe dealurile din jur, in canistrele de gaz folosite de catre armata israeliana impotriva protestatarilor, in ultimele saptamani. Copiii din sat participa si ei la protestele impotriva ocupatiei in fiecare saptamana.

Florile au fost asezate in apropiere de principala intersectie din sat, langa casa lui Neriman si al lui Bilal Tamimi, ce se numara printre activistii din sat. Cu o saptamana mai devreme, armata israeliana i-a impuscat in piciore cu munitie de razboi.

Protest against the occupation, Nabi Saleh, West Bank, 10.4.2015

Copii palestinieni din satul Nabi Saleh pun flori in canistrele de gaz folosite de soldatii israelieni impotriva activistilor impotriva ocupatiei, 10 aprilie 2015

Protest against the occupation, Nabi Saleh, West Bank, 10.4.2015

Copiii palestinieni in timpul „marsului” saptamanal impotriva ocupatiei de pe Malul de Vest, 10 aprilie 2015

Protest against the occupation, Nabi Saleh, West Bank, 10.4.2015

6

Soldatii israelieni ce in trecut ce au tras asupra protestatarilor din satul Nabi Saleh, 3 aprilie 2015 (poza facuta de Anne Paq / activestills.org)

Activistii au declarat ca soldatii au devenit mult mai agresivi in ultimele luni. Nariman Tamimi a fost impuscata in picior pe 22 noiembrie 2014.

Protestele nonviolente au inceput in satul Nabi Saleh in anul 2009, dupa ce rezidentii unei colonii de israelieni denumita Halamish au ocupat izvorul Ein al-Qaws si au interzis accesul palestinienilor la acesta.

7 8

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s