Azi 24 aprilie, se implinesc 100 de ani de la Genocidul Armean

Morgen53

In timp ce lumea continua sa priveasca ingrozita atrocitatile la care sunt supuse minoritatile crestine de catre Statul Islamic, astazi, 24 aprilie, se implinesc 100 de ani de la genocidul armean si a altor minoritati crestine de catre Imperiul Otoman Islamic – ultimul califat din istorie.

Majoritatea istoricilor americani ce au studiat aceasta problema sunt de acord ca armenii au fost victimele unui genocid calculat si premeditat:

Mai mult de un milion de armenieni au murit, executati, au murit de foame, au fost rapusi de boli, sau din cauza abuzului fizic la care au fost supusi. Un neam ce a trait in estul Turciei pentru aproape 3000 de ani si-a pierdut tara si a fost decimat in primul genocid la scara mare din secolul 20. La inceputul anului 1915 erau 2 milioane de armeni in Turcia, astazi sunt mai putin de 60.000.

Un milion si jumatate de armeni au fost eradicati. Daca Turcia de la inceputul secolului 20 ar fi avut la dispozitie tehnologia pentru executii in masa […] intreaga populatie armeana ar fi fost anihilata.

Atrocitatile la care au fost supusi armenii si celelalte minoritati crestine sunt prea multe pentru a fi enumerate. Precum se intampla si in „califatul” recent declarat – Statul Islamic – musulmanii din califatul otoman au rapit, violat, macelarit si au vandut in pietele de sclavi musulmane nenumarati copii si femei crestine.

Crestinii armeni au fost torturati in mod sadic la fel cum sunt torturati crestinii din ziua de azi de catre Statul Islamic. In revista FrontPage Magazine, Lloyd Billingsley declara:

Echipe de tortionari foloseau lanturi si clesti incinsi pentru a smulge carnea de pe victime, iar apoi turnau ulei fiert pe rani. Talpile picioarelor erau batute, taiate iar apoi presarate cu sare. Dr. Mehmed Reshid a torturat armeni batandu-le in talpi potcoave iar apoi punandu-i sa marsaluiasca pe strazi. Apoi ii crucifica.

Musulmanii taiau armenii in bucati si zdrobeau nou-nascutii de pietre, chiar sub privirea mamelor lor. Au incinerat cadavrele armenilor, si nu pentru motive sanitare, ci in cautarea aurului pe care credeau ca acestia l-ar fi inghitit. Musulmanii au cautat chiar si prin excrementele victimelor in cautarea aurului. Consulul american Leslie Davis, fost avocat si jurnalist, a documentat zelul islamic.

„Ii auzeam cum il invocau pe Allah pentru a le binecuvanta eforturile lor de a omora crestinii pe care ii urau,” a scris Davis. „Noapte dupa noapte, aceleasi rugaciuni se ridicau la cer si zi dupa zi acesti turci isi duceau sangeroasa munca la final.” In jurul lacului Goeljik, scrie Davis, „mii si mii de armeni, majoritatea femei neajutorate si copii, erau mutilati in mod barbar pe marginea lacului si macelariti”.

In autobiografia sa, Ravished Armenia, Aurora Mardiganian, a descris cum a fost violata si aruncata intr-un harem – similar cu experientele prin care trec astazi cei ce nu sunt musulmani sub autoritatea Statului Islamic. Spre deosebire de miile de fete armene ce au fost omorate dupa ce au fost violate, ea a reusit sa scape. Isi aminteste de 16 fete crestine pe care le-a vazut crucificate in Malatia: „Toate fetele au fost crucificate de vii, cu cuie batute in maini si in picioare, doar parul li se mai misca in vant si le acoperea trupurile.”

Pentru ca dovezile privind adevarul istoric al genocidului armenian sunt incontestabile, 44 de state americane l-au recunoscut oficial. Dakota de sud, cea mai recenta semnatara de pe lista, a publicat o rezolutie in februarie 2015 ce cere „Congresului american si a presedintelui Statelor Unite sa recunoasca in mod oficial adevarul istoric privind atrocitatile la care au fost supusi armenii, grecii si alti crestini ce au trait in Anatolia, si anume genocidul ce a avut loc, si sa urmareasca scopul unor relatii echitabile, stabile, durabile dintre poporul armean si cel turc.”

Turcia in continuare nu recunoaste ca genocidul ar fi avut loc. Precum au scris un grup de academicieni americani in 1995:

In pofida uriasei cantitati de dovezi ce indica realitatea istorica a unui Genocid Armean – declaratii ale unor martori oculari, arhive oficiale, dovezi fotografice, rapoarte oficiale ale unor diplomati, si declaratiile supravietuitorilor – guvernele ce s-au aflat la putere in Turcia au continuat sa nege realitatea istorica a acestor evenimente, din 1915 si pana in prezent.

Dar guvernul islamic al Turciei nu este singurul care neaga existenta acestui genocid. Presedintele american Obama refuza in continuare sa-l recunoasca in mod oficial – desi in campania electorala din anul 2008 a promis ca o va face:

Am convingerea ferma ca genocidul armean nu este o simpla inventie, o opinie personala a unor persoane, sau doar un simplu punct de vedere, ci un fapt bine documentat ce are in spate o vasta cantitate de dovezi istorice. Ce s-a intamplat nu poate fi negat. In calitate de presedinte voi recunoaste oficial genocidul armean. America merita un lider care sa spuna adevarul despre genocidul armean si sa raspunda ferm la orice nedreptate de acest fel. Intentionez sa fiu acel presedinte.

De cand a preluat presedentia, Obama refuza sa se tina de cuvant. Marti, 21 aprilie, Casa Alba, dupa 7 ani de cand Obama a devenit presedinte, nu foloseste in continuare cuvantul genocid.

Conform New York Times:

Refuzul presedintelui de a folosi acest cuvant a contrastatat puternic pozitia papei Francis, care recent a facut referire la masacru ca „primul genocid din secolul 20” si le-a asemanat cu crimele in masa ale nazistilor si ale sovieticilor. Parlamentul European a fost primul care a recunoscut genocidul, in anul 1987, iar saptamana trecuta a facut un apel catre Turcia sa isi „recunoasca trecutul”.

Comitetul National Armean din America a declarat: „Pozitia presedintelui este o rusine nationala. Este o tradare a adevarului si o tradare a increderii tuturor.”

Si totusi actiunile presedintelui sunt constante dintr-un alt punct de vedere. Privind dintr-o alta lumina, nu e de mirare ca Obama neaga genocidul armean si a altor minoritati crestine in mana musulmanilor de acum un secol, daca luam in considerare ca neaga si persecutia crestinilor de catre musulmani ce are loc in prezent, ce are loc chiar sub mandatul sau (si uneori poate, chiar din cauza sa).


Traducerehttp://www.raymondibrahim.com/muslim-persecution-of-christians/obama-breaks-promise-on-100th-anniversary-of-armenian-genocide/

obama-erdogan2

Obama si presedintele Turciei, Erdogan

Sa nu uitam ca Turcia este un aliat de baza al Americii. Adevarul ramane nespus, pentru ca „scopul scuza mijloacele”.

Reclame

Un gând despre “Azi 24 aprilie, se implinesc 100 de ani de la Genocidul Armean

  1. Pingback: O noua chestiune migaloasa. GENOCIDUL ARMEAN. Cele 1 500 000 de victime vor fi CANONIZATE. Dar armenii sunt ERETICI … | Saccsiv - Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s