Un oficial al Vaticanului compara homosexualitatea cu sacrificiul lui Hristos

Traducere de pe site-ul Life Site News, a articolului Vatican appointee says gay sex can express Christ’s ‘self-gift’

Roma, 19 mai, 2015 – Papa Francis a numit pe preotul dominican, ultra-liberal si pro-homosexual, Timothy Radcliffe in pozitia de consultant al Consiliului Papal pentru Justitie si Pace.

Papa a facut aceasta numire sambata, 16 mai, conform Radio Vatican.

Parintele Radcliffe, autor englez si conferentiar, a fost conducatorul ordinului dominican intre anii 1992 si 2001, si promoveaza deschis homosexualitatea.

Trebuie sa-i inostim [pe homosexuali] pe drumul lor de a intelege ce inseamna acest lucru, sa ne lasam mintea deschisa. Asta inseamna sa urmarim ‘Brokeback Mountain’, sa citim nuvele despre homosexuali, sa traim impreuna cu prietenii nostrii homosexuali si sa ii ascultam asa cum si ei asculta de Domnul.

Parintele Radcliffe, intr-o conferinta despre educatia religioasa, in anul 2006 in Los Angeles

393-image_810_500_55_s_c1

In anul 2005, in timp ce Vaticanul era in discutii privind acceptarea pentru preotie a barbatilor cu tendinte homosexuale, in urma scandalurilor privind abuzurile sexuale din Biserica Catolica, Parintele Radcliffe a declarat ca homosexualitatea nu ar trebui sa fie o piedica pentru barbatii ce doresc sa devina preoti, ci celor care se opun acestora nu ar trebui sa le fie permis sa urmeze aceasta cale.

Ca un contribuitor al raportului Pilling anglican din 2013 privind problemele de etica ale sexualitatii umane, parintele Radcliffe a spus despre homosexualitate:

Ce legatura are aceasta cu intrebarile privind homosexualitatea? Nu putem sa pornim de la intrebarea daca este permisa sau interzisa! Trebuie sa incepem prin a ne intreba ce inseamna cu adevarat, si cat de mult este euharistica. Trebuie sa recunoastem ca poate sa fie si generoasa, vulnerabila, delicata, mutuala si non-violenta. Deci din multe puncte de vedere eu cred ca se aseamana cu exemplul dat de Cristos. De asemenea putem sa recunoastem ca poate sa exprime si virtutea fidelitatii mutuale, o relatie si o promisiune intre doi oameni care se leaga unul de celalalt.

Parintele Radcliffe a tinut in trecut slujba liturghiei penru grupul englez disident. Soho Masses Pastoral Council, ce acum se numeste LGBT Catholics Westminster Pastoral Council.

Preotul sustine si propunerea de a le permite catolicilor divortati si recasatoriti sa se impartaseasca. In prezent lucreaza ca director la un centru privind drepturile omului numit Las Casas Institute of Blackfriars din cadrul Universitatii Oxford.

Dreptatea sociala este principalul punct de interes al Consuliului Papal privind Justitia si Pacea, creat in anul 1967 de catre papa Paul al VI-lea. Acesta a numit aproximativ 40 de membri si consultanti, pentru perioade de 5 ani. Cand consiliul se intruneste este pentru a discerne „semnele timpului” a titrat Vatican.va.

Parintele Paul Nicholson, stabilit in Londa, sugereaza in blogul sau ca credinciosii ar trebui sa-si puna intrebarea cat de multe lucruri cunoaste Papa Francis despre parintele Radcliffe.

Sfantul nostru parinte este doar un om, si este limitat in cat de mult poate cunoaste despre fiecare numire pe care o face. Limba lui primara este spaniola si poate nu a fost informat indeajuns despre acest preot. Si aceasta poate ca s-a facut in mod intentionat de catre cei din jurul sau.

Numirea parintelui Radcliffe de catre papa a atras foarte multe critici din partea credinciosilor catolici.

Blogul scotian „Adevarul Catolic” a numit aceasta numire: „cu adevarat socanta”:

E clar acum, pentru a fi un preot cu pozitie inalta in zilele noastre trebuie sa fi opus la tot ce inseamna cu adevarat catolicism – iar asta include si o moralitate corecta.

Rorate Caeli a publicat un articol despre numirea papala:

E adevarat ca Radcliffe s-a opus casatoriei intre homosexuali, dar opozitia lui a fost o farsa, pentru ca motivul este unul contrar Bisericii: Radcliffe se opune pentru ca, in propriile lui cuvinte: „casatoria intre homosexuali, ii injoseste pe homosexuali, pentru ca ii forteaza sa se conformeze normelor celor ce nu sunt homosexuali”.

Pozitia sustinuta de Radcliffe a primit suport o data cu numirea acestuia. O palma usturatoare peste obrazul multor catolici care i s-au opus pentru a fi fideli credintei lor crestine.

Un gând despre “Un oficial al Vaticanului compara homosexualitatea cu sacrificiul lui Hristos

Lasă un comentariu