SUA vs Siria – Partea a 2-a

In 2013 s-au mai facut tentative de implicare a Americii intr-un razboi impotriva „regimului” Assad. Vuia mass-media despre acest dictator totalitar fascist, vinovat de genocid si crime de razboi folosind arme chimice.

Insa aceste atacuri chimice de care a fost acuzat Assad au fost, cum suspectau „conspirationistii”, puse la cale de Qatar si SUA. Un hacker din Malaezia a dezvaluit un schimb de 25 de emailuri intre 2 directori ai Britam Defence care vorbeau despre acest plan aprobat de catre Washington.

Evenimentele din Turcia, cum din nou suspectau „conspirationistii”, au provocat un raspuns american. Oficiali americani au anuntat pe 2 august, ca SUA va participa in raiduri aeriene pentru a proteja rebelii sirieni (si se jura ca nu e vorba de ISIS) impotriva armatei lui Assad (adica a statului sirian).

us-allies-target-islamic-state-with-30-air-strikes-in-iraq-syria-us-military-2015-8

Orasul sirian Kobani in flacari

AIPAC (American Israeli Political Activity Committee) incearca sa convinga Congresul pentru a vota in favoarea unui atac direct asupra Siriei. Planul sionist isi urmeaza cursul firesc. Strategia a fost stabilita cu mult timp inainte.

download

Frontul de vest, desi aparent mult mai problematic, este in realitate mult mai putin complex decat frontul de est, in care au avut loc evenimentele care acum sunt pe toate ziarele lumii. Dizolvarea totala a Libanului in 5 provincii stabileste un precedent pentru inreaga zona araba, incluzand Egipt, Siria, Irak si penisula araba. Destramarea Siriei si a Irakului in zone etnice sau religioase precum in Liban este telul principal al Israelului pe termen lung, in timp ce slabirea puterii militare va fi strategia pe termen scurt. Siria se va destrama, conform structurii sale religioase si etnice, in mai multe state precum Liban, astfel incat vom avea un stat siit de-a lungul coastei, unul sunit in zona Aleppo, un alt stat sunit in Damasc ostil vecinului sau nordic, si altul in regiunea Golan si in nordul Iordanului. Acest deznodamant va garanta pacea in regiune si securitatea pe termen lung, iar aceste teluri pot fi atinse foarte curand.

Oded Yinon – A Strategy for Israel in the Nineteen Eighties


Surse:

  1. http://www.theatlantic.com/international/archive/2013/09/why-israel-supports-the-syria-strike/279428/
  2. http://uk.businessinsider.com/the-us-says-it-will-defend-syria-rebels-with-airpower-even-from-assad-2015-8
  3. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/The-Region-How-the-Syrian-civil-war-really-affects-Israel-321316
  4. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4426658,00.html
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s