Israel aproba folosirea lunetistilor impotriva palestinienilor ce arunca cu pietre

Saptamana trecuta am scris despre conflictele dintre palestinieni si fortele de ordine israeliene de pe Muntele Templului.

Astazi propunerea prim ministrului Benjamin Netanyahu de a folosi lunetistii pentru a opri revolta a fost aprobata, scrie Jerusalem Post.

Aceasta decizie reprezinta o escaladare a conflictului foarte periculoasa din partea israelienilor. Ei au luat decizia ca orice tanar palestinian care arunca cu pietre, desi majoritatea au varste de 15, 16 ani, este un combatant militar.”

Ramzy Baroud pentru RT

Palestinian protesters throw stones during clashes following a protest against Israeli settlements in Qadomem

De asemenea au fost crescute pedepsele pentru minorii care arunca cu pietre, acestia vor avea o sentinta minima de 4 ani de inchisoare si minim 10 ani pentru cei care arunca sticle incendiare. Iar familiile acestora vor primi o amenda de 100.000 de shekeli (aproximativ 20.000 Euro).

Benjamin Netanyahu: „Un golan a aruncat cu pietre in masini, in Ierusalim, pana cand a omorat un israelian. Vom declara razboi celor ce arunca cu pietre”.

Pana in prezent munitia de razboi a fost folosita de IDF (fortele armate israeliene) doar in zona Malului de Vest. Pana acum in Ierusalim s-au folosit doar arme neletale (gloante de cauciuc, gaze lacrimogene si grenade non-letale).


Surse:

  1. http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israeli-police-could-use-live-sniper-fire-against-palestinian-rock-throwers-under-benjamin-netanyahu-plan-10505800.html
  2. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11871193/Benjamin-Netanyahu-considers-using-live-sniper-fire-against-stone-throwers.html
  3. https://www.rt.com/news/315801-jerusalem-approves-sniper-fire/
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s