Genocid: Israel a sterilizat femeile imigrante din Etiopia

Aproximativ 130.000 de etiopieni, majoritatea de orgine evreieasca, traiesc in Israel. Este una dintre cele mai sarace comunitati din tara1, cu o rata a somajului foarte mare, comparativ cu restul populatiei din Israel2.

In ultimii zece ani, natalitatea israelienilor etiopieni a scazut cu peste 20%3. Intr-un raport publicat anul acesta pe Haaretz, o sursa de stiri israeliana, Israel a recunoscut faptul ca imigrantii din Etiopia au fost fortati de catre doctori sa fie vaccinati periodic, din 3 in 3 luni, cu contraceptive de termen lung.

Printr-un ordin al Directorului General Prof. Roni Gamzu, al Ministerului de Sanatate din Israel, ginecologii trebuie sa opreasca revaccinarea cu Depo-Provera pentru femeile de origine etiopiana daca acestea doresc acest lucru, sau daca nu inteleg corect tratamentul4.

Sava Reuban, o femeie etiopioana ce traieste in Israel de peste 30 de ani a luat interviuri de la 35 de femei din comunitatea ei. Dintre ele 25 inca faceau vaccinurile contraceptive. Multe dintre ele credeau ca sunt vaccinuri anti-gripale.  „Nu, nu am vrut sa facem vaccinurile, am refuzat. Le-am spus ca nu vrem sa le facem”, a spus una dintre femeile etiopiene intr-un interviu. Dar a fost fortata sa accepte cand i s-a spus ca viza ei va fi blocata daca refuza vaccinul5.


Surse:

  1. http://www.newsweek.com/ethiopians-israel-dont-quite-fit-66085
  2. http://www.thedailybeast.com/newsweek/2011/03/20/hard-going-in-the-homeland.html
  3. http://www.haaretz.com/news/national/why-is-the-birth-rate-in-israel-s-ethiopian-community-declining.premium-1.483494
  4. http://www.haaretz.com/news/national/israel-admits-ethiopian-women-were-given-birth-control-shots.premium-1.496519
  5. http://www.theguardian.com/world/2013/feb/28/ethiopian-women-given-contraceptives-israel

Lasă un comentariu